Koleksi Gambar

Wednesday, August 27, 2014

Stress nak archive target.

Satu ke dua hari ni rasa stress memikirkan nak handle customer. Kisahnya saya ada deal satu customer yang nak beli single cab triton. Deal semua dah ok dari segi loan dan down payment. Diskaun pon dapat cantik. Tapi masalahnya macamana saya nak bagitau customer untuk register dalam 2 hari terdekat ni. Ada lagi satu perkara yang sangkut iaitu trade in kereta toyota vios dia.
Bila dah ada campur tangan manager, dengan nak kejar target lagi, nak inspection lagi, nak kejar bank lagi, semuanya buat saya berserabut. Nak explain in direct takut akan menyusutkan keadaan , jadi biarlah saya duduk tenang-tenang supaya mudah dia menerima budi bicara yang akan dibuka nanti.
Insyaallah esok customer akan sign agreement di office. Hisham Maybank dah buat arrangement. 
Esok saya akan siapkan E Hakmilik. Esok juga saya akan bersembang dengan customer untuk buat registration. Customer mungkin akan argue kenapa nak register cepat sedangkan dia tak urgent.  Jawapan saya ialah kita sudah cuba dapatkan diskaun maksimum dibawah manager yang ada sekarang, sudah tentulah kita harus register segera kerana diskaun  diusahakan oleh manager sekarang. Akan datang saya tak boleh bagi jaminan.

Customer risau kereta yang ada belum ada kepastian harga trade in.
Saya akan tenangkan customer dengan memberi jaminan kita akan mendapatkan harga terbaik. Customer tidak perlu risau untuk menyerahkan kereta segera kerana kita akan menyerahkan kereta pada minggu hadapan iaitu selepas 31 august supaya customer dapat merancang hari penyerahan dan mengambil kereta baru.

Oleh kerana segalanya tidak diduga dari segi proses yang terlalu cepat. Saya akan memohon jasa baik customer supaya mempertimbangkan membuka insurans penuh dan syarikat insurans akan membuat refund dalam masa terdekat. Semua urusan transfer, endorsement akan saya uruskan free of cas walaupun saya terpaks membayar kos upah runner.

Semoga segala urusa  berjalan lancar. Ya Allah bantulah hambamu.

No comments:

Post a Comment